Lyckad vandringsdag 19.9

Den första offentliga visningen av Iskmo-Jungsund vandringsled ägde rum lördagen den 19 september. Den blev mycket lyckad. Över 40 personer i alla åldrar deltog. Vädret gynnade vandringen. Dagen innan vräkte regnet ner, nu sken solen för det mesta, men det blåste kyligt vid Vekasundet där deltagarna fick sig till livs grillkorv och hembakta munkar med kaffe.

En rad bilder finns i Föreningen Iskmosundens Facebookgrupp, och vi kan räkna med att deltagarna lägger in fler efter hand. Här väljer vi en bild som visar den gemytliga samvaron vid korvgrillningen med Vekasundet i bakgrunden.

Den 17 september godkände Aktion Österbotten vår ansökan, som nu ska underställas laglighetsgranskning hos NTM-centralen. Beslut hoppas vi kommer om några veckor. Att vi ändå har kommit så här långt beror på att projektet kunde inledas på egen risk 10.7, då det anhängiggjordes hos Leaderkontoret i Vasa. De senaste veckorna har talkotimmar utförts i hundratal. Under vandringsdagen trampades stigarna upp bra och nu är det lätt att hitta leden också för spontana vandrare.

Arbetet fortsätter nu bland annat med skyltning. Under vintern ska material anskaffas och forslas ut till platser som är tänkta för vindskydd och grillplatser med bord och bänkar.

DSC_1332