Vaellusreitin rakentamisen toinen vaihe käynnistyy

Nyt pistetään tuulemaan vaellusreitin toisen vaiheen osalta! Iskmo-Jungsundin suosittu vaellusreitti tulee laajentumaan, sillä Aktion Österbottenin hallitus puolsi 19.10.2017 projektin rahoittamista ja tämän jälkeen ELY-keskus hyväksyi projektin. Rakentamisen toisen vaiheen myötä taukopaikkoja on reitin varrella enemmän ja vaellusreitti tarjoaa lisää hienoja luontoelämyksiä!

Vaellusreitin toinen vaihe koostuu pääasiassa sillasta, joka johtaa nykyiseltä reitiltä Skatasundista luonnonkauniille Kråknässkatanin niemelle. Niemelle rakennetaan uusi taukopaikka tuulensuojineen ja grillauspaikkoineen. Silta tulee olemaan ponttoonisilta, jonka keskellä on 1,45 m korkea aukko, mikä mahdollistaa kanoottien ja pienveneiden liikkumisen. Moottorikelkkaliikenne siirtyy sen sijaan rannalle. Sillan puutyöt tehdään talkoovoimin.

Uusi taukopaikka tulee sijaitsemaan n. 3 km päässä vaellusreitin lähtöpisteestä Jungsundin urheilukentältä ja vain n.1 km päässä Hallonnäsin pysäköintialueelta.

Toiseen vaiheeseen kuuluu osana myös tiheitä kasvustoja muodostavan uistinvidan poistoa. Suunnitelmissa on pitää niittotalkoita kolme kertaa kesässä kahden vuoden ajan. Uistinvitaa poistetaan Skatasundista ja Iskmosundin yläosasta.

Projektin kokonaisbudjetti on 23 900 € ja siitä 50 % rahoitetaan Leaderin kautta EU-tuella. Talkootyön osuudeksi on laskettu 11 280 € ja yhdistyksen omaa rahaa käytetään 670 €. Projektin tulee olla valmis 31.12.2019.

Projektin aikataulusta, talkootilaisuuksista ja työn etenemisestä tiedotetaan yhdistyksen nettisivuilla ja Facebookissa. Voit myös ilmoittautua talkoiden Whatsapp-rinkiin 050 3396383, jolloin saat tietoa tulevista talkoista.