Iskmo-Jungsundin vaellusreitti

Lumoavan kaunis luonto, järvien helminauha ja monentyyppisiä metsiä. Parasta mahdollista liikuntaa monimuotoisia polkuja pitkin, jotka kulkevat mäkien ja koskeikkojen yli. Sieniä, mustikoita ja vadelmia. Mahdollisuus bongata merikotka, kalasääski, pesiviä joutsenia sekä keväällä vieraileva uivelo skeä monia muita lintulajeja. Makkaran paistoa hienoilla taukopaikoilla. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, mikä on saanut tuhannet ulkoilijat lähtemään tutkimusretkelle Iskmon luontoon. Tämän vuoksi olemme rakentaneet Iskmo-Jungsundin vaellusreitin ja jatkamme reitin kehittämistä edelleen. Alla olevassa kartassa näet vaellusreitit kokonaisuudessaan. Mahdollisuuksia on monia: voit kävellä koko 12 km pituisen reitin tai vain muutaman kilometrin.  Lataa tulostettava kartta täältä. Vaellusreitin kuvauksen löydät täältä.

Vaellusreitti on saanut paljon positiivista huomiota ja on erittäin suosittu. Erityisesti luonnonkaunis Björnhällornan taukopaikka on vetänyt puoleensa kävijöitä. Pienemmillekin lapsille sopiva lyhyt reitti Hallonnäsin ympäristössä on yksi vaellusreitin helmistä. Katso reittien tarkemmat kuvaukset ja lataa reitin kartta. Vaellusreitistä löytyy myös tietoa sen omilta Facebooksivuilta!

Anna palaute!

Vaellusreitti vihittiin virallisesti käyttöön 16.6.2016 jolloin Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg leikkasi nauhan. Kuvagalleriasta löydät kuvia vihkimisestä ja vaellusreitistä.

Vaellusreitin rakentamista valmisteltiin vuonna 2014 projektissa Förundersökning för Iskmoleden. Projetiin käytettiin noin 7 000 €. Varsinainen reitin rakentaminen toteutettiin vaellusreitin ensimmäisessa vaiheessa, projetissatet Iskmo-Jungsund vandringsled, skede 1, joka saatiin päätökseen 15.7.2016. Projektin tukijana toimi Aktion Österbotten/Leader ja sen budjetti oli 15 600 €. Täältä voit lukea loppuraportin (Iskmosundenin luonnontaloudellinen esiselvitys ja kunnostussuunnitelma UPI, Kärnä 2014), jossa on myös monia kuvia.

Kiitämme kaikkia reitin sponsoreita.

Vaellusreitin rakentamisen toinen vaihe käynnistyi syksyllä 2017. Sen tarkoituksena on rakentaa Kråknässkatanille uusi taukopaikka ja taukopaikalle johtava silta Skatasundin yli. Tähän vaiheeseen sisältyy myös uistinvidan poistoa järvistä sekä Kråknässkatanin vanhan uimarannankunnostaminen. Kuvagalleriasta löytyy kuvia sillan ja taukopaikan rakentamisesta.