Naturens dag firades på vandringsleden

Lördagen den 20 maj firades som en riksomfattande Naturens dag till 100-årsjubileets ära: ”Bli upprymd av våren”. Föreningen Iskmosunden deltog i arrangemanget. Vandringsleden kunde ha varit mera besökt, och på Björnhällornas rastplats blåste en snål nordan. Vi hade också hoppats på mera grönska, men på vädrets makter har våra önskningar inte haft någon effekt.

Det finns ett antal foton på vår Facebook-grupp som under denna vecka är föremål för omröstning. Sök på hashtaggen ”iskmosundenfoto”. Gilla dem som du tycker är bäst – det går bra att gilla flera. De tre som fått flest gillanden får pris, som utlottas på lördag. De som donerat priser är Studio Fotocenter, Restaurang Berny’s och Fisk-Kala R Cederberg.

Här nedan ett litet bildurval från Björnhällsrundan (som jag gick i ”fel riktning”). #naturensdag #finland100 #iskmosunden

Text och bild: Ola Österbacka

Vandrare på planteringsområdet söderom Björnhällorna.

Vindskydd och grillplats vid Björnhällorna.

I snålblåsten var det lämpligt att söka upp lä i solskenet.

Grodornas lekplats.

Grodorna höll lekstuga.

Ticka på rutten trädstam i gammelskogen.

Stigen från vägen mot Björnhällorna är rätt bra, men på ett ställe är den förbättrad.

Sångsvanen i sitt ensliga bo (Hallonnäsfladan).