Skidspårstalko 28.6

Tre traktorer, en fyrhjuling och tre karlar dessutom deltog i onsdagens talko att köra ut och jämna ut flis på skidspåret. Vi fick klart spåret ner till den branta svängen nedanför  Näsbacken där vi nu har doserat kurvan för ökad säkerhet, och på andra sidan ner till Nästräsket. Det var också meningen att vi skulle köra ut flis till Vekasundet, men där var det för vått för maskiner att ta sig fram. Om det inte torkar upp bättre under sommaren blir det nödvändigt att spara det jobbet tills det fryser till.

Ännu finns det gott om flis som vi behöver köra ut längs spåret fram till sjöstranden vid norra delen av Iskmo sund. Och också, om möjligt, till strandkanten av Vekasund. Tack till alla som kunde delta denna gång!

Det blev en maskinparad uppe på Näsbacken.

Flistransport med traktorskopan.

När man kommer ner för backen i blixtföre behövs hjälp att svänga rätt.